Informatie-avond: werken in huishoudelijke zorg

 

Er is veel veranderd in de zorg. Alleen mensen met een laag inkomen krijgen nog huishoudelijke ondersteuning vanuit de WMO. Mantelzorgers komen daardoor vaak in de knel. En thuiszorgmedewerkers worden ontslagen. Voor wie toch in de huishoudelijke zorg wil werken, is er de mogelijkheid om zzp’er te worden. Dat is niet moeilijk en biedt veel flexibiliteit.

 

Thuisservice

In plaats van over thuiszorg spreken we dan over thuisservice. En thuishulpen worden Persoonlijk Assistent. Deze assistent doet schoonmaakwerk of helpt bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden. Maar ook samen een boodschap doen of een bezoekje aan de huisarts behoort tot de mogelijkheden. Edenaar Ries Beeuwkes begint samen met dochter Rianne een nieuw bedrijf: Beeuwkes ThuisService. Het bedrijf koppelt mensen die mantelzorg, huishoudelijke hulp of andere ondersteuning nodig hebben aan een eigen Persoonlijk Assistent. Zelfs slaap- en 24-uursdiensten zijn aan te vragen. Alleen (medisch) verpleegkundige zorg valt niet binnen de dienstverlening.

 

Ondernemende Assistenten gezocht!

De Persoonlijk Assistenten zijn allemaal zelfstandig ondernemers, zzp’ers. Indien nodig krijgen zij hulp bij het opzetten van hun eigen bedrijf. De assistenten worden ondersteund in hun ondernemerschap. Er is raad en daad beschikbaar als het gaat over bijvoorbeeld administratie en verzekeringen. Als zelfstandig ondernemer beslis je zelf hoeveel je wilt werken en bepaal je in overleg met je klanten je eigen werktijden.

De klantenwerving, marketing, een deel van de administratie en het opstellen van contracten en algemene voorwaarden voor dienstverlening worden uit handen genomen. Zo wordt ondernemen een stuk makkelijker.

Wil je meer weten over het werken als Persoonlijk Assistent? Kom dan naar de informatie-avond op 5 november 2015, in Ede.

 

Dit artikel verscheen eerder in:

Edese Post