Beeuwkes Thuisservice brengt gezinshulp terug

 

Vroeger was het heel vanzelfsprekend: gezinshulp. De zorg voor een gezin als één van de ouders door bijvoorbeeld ziekte niet (volledig) kan meedraaien. Tegenwoordig is deze familiehulp veel minder normaal. Maar voor gezinnen die ondersteuning nodig hebben zijn er alternatieven. Daarom brengen we de gezinshulp terug in huis.

 

Bezuinigingen

Vooral in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw waren gezinsverzorgsters een vrij alledaags beeld. Veel kinderen van zieke moeders groeiden op met ondersteuning en hulp in huis. Begin jaren ’80 waren zo’n 100.000 vrouwen in Nederland werkzaam in de gezinszorg.

Naarmate de overheid zich meer terugtrok werd de gezinshulp en familiezorg minder. Na de meest recente bezuinigingen op de thuiszorg is er vrijwel niets meer van over. Maar er zijn natuurlijk nog steeds gezinnen waar ondersteuning bij het huishouden en de verzorging van de kinderen nodig is. Een huishoudster zou voor velen een uitkomst zijn.

 

Ondersteuning voor mantelzorgers

Uiteraard zijn er veel familieleden, buren en vrienden die mantelzorg verlenen. Maar dat is niet altijd voldoende en deze mensen hebben vaak ook eigen gezinnen en banen. Bovendien wil niet iedereen langdurig een beroep doen op familie en vrienden. Al is het maar omdat langdurige mantelzorg de onderlinge verhoudingen ook verandert.

Beeuwkes Thuisservice verleent daarom – naast seniorenservice - ook gezinshulp op particuliere basis. De Persoonlijk Assistenten van Beeuwkes komen bij u aan huis, halen de kinderen op van school, koken, maken schoon en doen de was. U bepaalt wat nodig is en hoe lang. Hulp op maat voor elk gezin.

 

Meer weten over gezinshulp? Neem contact met ons op!

 

De kosten van gezinshulp zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar! Beeuwkes ThuisService zorgt dat u heldere facturen krijgt die aan de wettelijke eisen voldoen. U kunt de vergoeding en de reiskosten van de gezinshulp dan aftrekken. Lees er hier meer over.

 

Meer over de geschiedenis van de gezinszorg in Nederland: http://historiek.net/hoe-de-gezinszorg-steeds-meer-verdween/56662/